Zomertoernooi donderdag 24 augustus 2023

De inschrijvingen verliepen dusdanig dat we van start konden gaan met 36 teams. Er waren een aantal nieuwe teams, ook buitenlandse deelnemers. De teams werden onderverdeeld in vier poules, in de A en B poule waren 10 teams ingedeeld en in de C en D poule 8 teams.
De weervoorspellingen waren ongunstig, er werden matige tot zware buien voorspelt. In de ochtenduren was het weer dusdanig, dat de eerste partij buiten gespeeld werden en ondertussen werd de hal in gereedheid gebracht, want de buien konden al om ongeveer 12.00 uur beginnen.
Zodoende werden dan ook de tweede speelronden volledig binnen gespeeld en bij de derde ronden waren er al weer mensen die buiten gingen spelen. De vierde ronde werd er, op een paar teams na, toch weer buiten gespeeld.  

Nadat het wedstrijdgekletter was verstomd, werd de eindstand opgemaakt en konden we overgaan op de prijsuitreiking.  
Eindstanden:
Poule A
1. Nico Veldman Jr. met Ben van Assema: 4 +34
2. Eugene Farez met Arnold Chapert: 3 +23
3. Ron Bakker met Nel Rood: 3 + 16
Poule B
1. Max Tophoven met Tiny Tophoven: 4 +23
2. Petra Kops met Fabiola Kwak: 3 +18
3. Ruud de Bruijn met Eef Zweekhorst: 3 +11
Poule C
1. Cor Rodenburg met Harry Wever 4 + 32
2. Gerard Schoone met Han Berkhout 3 +18
3. Anja van Essen met Lyda Zeeman 3 +11
Poule D
1. Philip Dirkzwager met Ivonne van Hielten 4 +34
2. Joanneke Huurman met Else Wever 3 +14
3. Joke Kouwenberg met Coen Frederiks 3 +7

De poedelprijs was voor de pechvogels van de dag. Daar de oorspronkelijke winnaars van deze prijs waren al huiswaarts gekeerd, kwamen Jan Slomp met Miriam Bosman in aanmerking voor deze prijs,  4 gespeeld, 0 gewonnen saldo van -27.

Tot slot wil ik bij deze alle vrijwilligers hartelijk danken die deze dag hebben besteed om de inwendige mens, naar alle tevredenheid, naar wens te hebben volbracht. Voor deze mensen die hun vrije dag opofferen om de kantine en keuken een hele dag bezetten gaat mijn speciale dank naar uit.
Iedere maand is het een gezoek en gepuzzel om weer mensen te bereid te vinden om deze dagtaak op zich te nemen.
Ik verzoek dan ook een ieder om zich op te geven (inschrijven/opgeven in de kantine op het formulier) om eens een dagje deze taken te vervullen zodat ook de andere mensen (nu de medewerkers) ook eens de bar en keuken vanaf de andere kant kunnen bekijken en hun kunsten dan ook eens op de velden kunnen laten zien. Bij onvoldoende aanmeldingen zal er wederom een toernooi worden gecanceld.

Onder voorbehoudt zal het volgende toernooi plaats vinden op donderdag 28 september 2023.

Uw wedstrijdleider,
Guus Hulsman