VERSLAG SNERTTOERNOOI 8 februari 2020

Om 09:15 uur van huis vertrokken voor de wedstrijdleiding van het jaarlijkse SNERTTOERNOOI. De weersomstandigheden waren rustig, echter de weersvooruitzichten waren een beetje wisselvallig, er zouden vandaag enkele buitjes vallen wat ook gebeurde.
Bij aankomst waren de keukenprinsessen al druk met de voorbereidingen voor de broodjes en de snert.
Bij het inschrijvingen van de deelnemers (55 personen) gevraagd wie er binnen dan wel buiten wilden spelen.
De eerste ronden samen met Otto de Jong de lotingen verricht en na het welkomstpraatje werden de eerste partijen gespeeld, 23 mensen ging buiten spelen de rest in de beschutting van de hal.

Na de eerst ronde werden er broodjes met ham geserveerd door de dames met behulp van drie personen van het korfballen, welke de verdere dag ook in de keuken en achter de bar behulpzaam waren.
Tijdens deze pauze werd er aan de spelers gevraagd of ze binnen of buiten wilden spelen. Tijdens dit vragenrondje begon het buiten zachtjes te regenen en kwamen de veranderingen van de mensen. Hierop besloten om de beslissingen zelf te laten doen door hun naam in het desbetreffende emmertje te deponeren.

Na de pauze de loting samen met Emile van Taanom gedaan, nu gingen er nog 13 mensen buiten spelen.
Ook de derde ronde werd er aan de mensen gevraagd om hun naam in het desbetreffende emmertje te deponeren. De loting werd nu verricht met behulp van Marian Langereis.
Na afloop derde ronden werd de eindbalans opgemaakt en als prijswinnaars kwamen bovendrijven:
1e prijs ging naar Emile van Taanom, 3 gewonnen plus 28
2e prijs ging naar Wim Mathlener, 3 gewonnen plus 19
3e prijs ging naar Gerrit de Vente, 3 gewonnen plus 18

De volledige uitslag is ook op het publicatiebord gehangen.
Na de prijsuitreiking en de gemeende bedankjes aan de vrijwilligers die deze dag hun inzet hebben getoond, werd de erwtensoep (Snert) geserveerd en met smaak verorbert. Al met al een leuke dag om dit te mogen doen.

Alle prijswinnaars hartelijk gefeliciteerd met hun prijs en alle medewerkers (lees vrijwilligers) ook nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet.

Jullie wedstrijdleider Guus Hulsman