Verslag Petanque op Texel

Vrijdag 14-06-2022

Tegen half tien komen dertien leden van Celeritas bij de veerboot in Den Helder bij elkaar.
Dit wordt het begin van ons avontuur. We klimmen de trappen op en zoeken een zitje op het bovenste dek. Het is al weer drie jaar geleden dat we te gast waren bij de ‘Jeu de Boules vereniging Den Burg’. De corona jaren hielden ons op afstand.
Het weer is nog een beetje grijs. Er hangt een belofte in de lucht op een zonnige middag. Half tien vertrekt de boot en twintig minuten later zien we de bus die ons naar de bestemming zal brengen. Achter het zwembad in Den Burg liggen, verscholen in het groen, de tien banen waar wij onze vriendschappelijke strijd zullen leveren.
We worden verwacht. Den Burg ontvangt ons met een bakje koffie en koek.
Ron Dapper, de voorzitter, verwelkomt ons en legt de regels uit. Op het formulier op het raam kunnen we onze speel maatjes vinden en ook de op welke baan je speelt.

Er worden vier partijen gespeeld. We spelen met iemand van Den Burg en tegen een zelfde koppel. Het fijne grint is hier en daar verrassend. Soms wandelen de bouls door en de andere keer smoren ze in een bergje. Tijdens het spel gaat het beter.
Tussen de partijen kunnen we terecht voor een heerlijk kom tomatensoep, een croquet of een tosti. Tussen de middag gaat de zon lekker schijnen en kletsen we gezellig op de bankjes of boulen nog even op de baan.
Steeds wordt er gewisseld van partner en tegenstander. De computer maakt hierbij de dienst uit.
In de pauzes wordt er rondgegaan met een snackje of een hapje kaas of worst.
Rond vier uur worden de podiums voor de eerste, tweede en derde prijs neergezet. Gespannen wachten we af. De eerst prijs is voor Tiny Zuidewind, de tweede voor Alie P. Schouten en de derde prijs neemt onze stralende Ivonne van Hielten mee naar huis. We zitten nog wat na tot het tijd is voor de terugreis.

Jeu de Boules Club Den Burg dank jullie wel voor deze fijne speeldag op Texel en hopelijk tot ziens in september in Alkmaar.
De foto’s staan op de site (klik hier)

1 reactie

    • Antoine op 22-06-2022 om 08:51
    • Reageer

    Leuk verslag en mooie foto’s.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.