«

»

Print this Bericht

Verslag Lady’s Day 16 mei 2019

Al dagen gonst het op het Celeritas terrein. Op 15 mei kon je de keukenploeg vinden, zij aan zij, in de keuken. Handen wapperen, heerlijke geuren verspreiden zich en er klinken hevige discussies over de ballen. Nee, niet de boules, maar de balletjes voor de soep die vooral niet te groot mogen zijn. Ze moeten kleiner dan die van vorig jaar.  Vandaag 16 mei is het zover:

Het weer is nog erg fris wanneer er rond een uur of tien de eerste deelnemers binnen stappen. Enthousiast worden de hoofddeksels bewonderd, uitvoerig wordt vertelt waar ze opgeduikeld zijn. We hebben een hoed op en er ontzettend veel zin in. Rond elf uur zit de kantine vol. Betty opent deze dag. Het is de tiende maal dat ‘Lady’s day’ georganiseerd wordt. Dat het voor de vereniging belangrijk is, bewijst Fabiola. Zij maakte kennis als introducee en neemt nu het voorzitterschap op haar schouders. Betty is blij met de grote opkomst en waardeert het dragen van de hoeden. De introducees worden met applaus van harte welkom geheten en ook de speciale gast, die tien jaar geleden lid was van de vereniging, ’Els de Baas’. We worden getrakteerd op koffie, thee en gebak.

Er is geloot en de groepjes zoeken de speelvelden op. De dames blijken even sterk en knokken om de laatste punten. Na het “bedankt voor het spelletje en gefeliciteerd” zoekt men de zonnige buiten banken op. Betty komt om een hoekje kijken en roept: “Hebben jullie honger? De lunch staat klaar!” We starten met een groentesoep. Op tafel staat veel lekkers, verschillende eigen gemaakte salades, kaas, ham en verschillend zoet beleg. Als klap op de vuurpijl een heerlijke kroket.

Rond twee uur is de tweede loting. De zon verheugt zich op de boulende dames en zorgt voor een warm welkom. We spelen wel met de wind mee of tegen (iets moet de schuld krijgen van die scheve worp). We doen onze uiterste best om ook deze ronde tot een leuk einde te brengen. Moe en voldaan zoeken we de kantine weer op, de dorst wordt gelest en alsof we nooit anders doen, dragen de meesten nog hun hoed! We kunnen ons beloofde ijsje halen, voorzien van een schepje home maked rabarber en een toef slagroom, heerlijk!

Om vier uur wordt iedereen binnen geroepen voor het moment van de waarheid. De punten zijn geteld Eerst zet Betty Nel Pieling in het zonnetje. Na tien jaar stopt zij met de organisatie van deze dag. Dank je wel Nel!
De beste boulster van deze dag is Ria Westhoff. Een plant die in een versierde pot staat mag zij mee naar huis nemen. Ook de dames Marja en Welmoed, die beiden op de tweede plaats komen mogen met een plant naar huis.

We waarderen de organisatoren van deze dag enorm en verwennen ze met een mooi boeket. Dank jullie wel voor deze heerlijke dag.

Opgetekend, Marian Langereis

Permanent link to this article: https://www.celeritas-petanque.nl/index.php/verslag-ladys-day-16-mei-2019/

3 comments

 1. Hennie Bennik

  Marian wat een leuk verslag,bedankt.
  En alle dames bedankt voor jullie komst,hopenlijk zien we jullie volgend jaar weer.

 2. Else Wever-Swaan

  Het was zeker een geslaagde dag. Iedereen was voorzien van een hoed, grote hoeden, kleine hoeden, versierde hoeden, zonnehoeden alles was aanwezig.
  De ruim 50 dames inclusief introducees hebben dankzij de uitstekende organisatie een heerlijke dag gehad. Alles smaakte heerlijk en we kwamen niets te kort.
  Dames van de organisatie:

  HARTELIJK DANK! ??

 3. Reina Icke

  Leuk verslag Marian.
  Het was weer een super gezellige dag met vrolijke hoedjes.
  Mijn hoedje af voor de prima verzorgde organisatie.
  Nel ook nog bedankt.

Comments have been disabled.