«

»

Print this Bericht

Sextetten van start

Sextetten van startSextetten

Het is altijd weer een feestje als het Sextetten van start gaat. Tien teams van 6 spelers stonden afgelopen zondag klaar om met elkaar de strijd aan te gaan. Als winteractiviteit betekent dit in de hal ‘volle bak,’ zodat er door de wedstrijdleiding (Kramer/Veenis) werd besloten om en om Noord/Zuid te spelen, zonder van baan te wisselen.

Toch waren er ook een aantal sportievelingen die met de Tête a Tête voor de niet eens zo koude buitenlucht kozen. Op zich kwam dat heel goed uit, want een paar teams hadden er maar liefst anderhalf uur voor nodig om de magneetjes maximaal te laten zakken. (13-12).

Uiteindelijk ging de winst ging naar het team van Schekkerman, met rechts (2) op het virtuele ereschavot “Allerhande” en links (3e) de “Tobbers.” Het is wel duidelijk dat deze beide teams de naam van hun captain niet (willen) onthullen. Een gewoonte die de vorige aflevering van Sextetten door ‘De Toekomst’ is ingezet. Om met de anonimiteit door te gaan, was het heel verrassend dat de regerend clubkampioen Doubletten, met de poedelprijs genoegen moest nemen.

Het volgende Sextetten is op zondag 23 december, “de mooiste zondag van het jaar”, aldus Don. De man die alle twee zijn triplette-partijen spectaculair met een Carreau winnend afsloot.

(Inschrijven 12:00 uur Spelen vanaf 12:30 uur.)

 

 

Permanent link to this article: https://www.celeritas-petanque.nl/index.php/sextetten-van-start/