«

»

Print this Bericht

Opa Oma Kleinkind toernooi

Opa Oma Kleinkind toernooi gehouden op zondag 7 april 2019

‘s Morgens bij het openen van mijn gordijnen zag ik dat het stralend weer was en dacht meteen “wat goed dat we dit jaar het toernooi niet in februari / maart maar vandaag hebben georganiseerd. Met dit mooie weer kan iedereen lekker buiten spelen.” Al vroeg, net even na 9.30 uur kwamen de 1e boulers binnen. Enthousiast en toch ook wel dat je de spanning van de kinderen kon voelen namen zij nog even plaats of stonden al voor de prijzentafel in gedachten wat uit te zoeken. Om 10.20 uur verwelkomt Cor Roodenburg iedereen en neemt Fabiola de microfoon over om uit te leggen aan alle kinderen en oma’s en opa’s dat er niet geschoten mag worden; er niet gespeeld mag worden op baan 3 en 4; dat de kinderen eerst hun ballen gooien, als het dan nog niet verbeterd is mogen oma/opa pas gooien en wenst iedereen een fijne dag.

Vol enthousiasme pakken de kinderen een ring, 2 magneetballetjes en zo nodig een kistje met ballen, en op naar een bak. Omdat we alle wedstrijden buiten spelen kunnen we allemaal tegelijk spelen. Dit heeft het grote voordeel dat er niet lang op een baan gewacht moet worden zoals voorgaande jaren in de hal. Als je rond loopt over de verschillende banen zie je hoe de kinderen al heel leuk kunnen boulen. Met een hele serieuze houding en af en toe nog eens een paar keer zwaaien met de arm, komt de bal naar de but. Geweldig om te zien hoeveel plezier ze erin hebben. En wat leuk is dat als een opa of oma meer kleinkinderen deze dag mee wil nemen er reserve oma’s zijn die met dat kleinkind willen spelen. Dit toernooi hadden we 4 reserve oma’s. Ook deze dames hartelijk bedankt.

Sommige kinderen kunnen niet wachten op de uitslag en vroegen hoeveel punten je moet hebben om te winnen. Voor elk kind is er een prijsje en een vaantje maar om de beker te winnen gaat het om het hoogste aantal punten. Bij inlevering van hun badge krijgt elk kind een ijsje en tussendoor mogen zij zelf limonade tappen.
Voordat de prijsuitreiking plaatsvindt bedanken wij eerst alle vrijwilligers die ons zo fantastisch geholpen hebben deze dag. Zij krijgen allen een presentje.
Ook bedanken wij Aldert Kwak, wedstrijdleider die het hele toernooi de punten bijhield zodat iedereen de uitslag snel kon zien.

De winnaars van dit toernooi zijn in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar:
1e prijs: Jamie met opa Oskiyan Batvaganyan
2e prijs: Boaz met Richard Metselaar
2e prijs: Mees met oma Trees Nijman
(vandaag een gedeelde 2e plaats)
3e prijs: Noah met opa Guus Hulsman
Pechprijs: Joey met oma Betty Roobeek
In de leeftijd van 9 t/m 12 jaar:
1e prijs: Tijn met opa Dick Icke
2e prijs: Jordy met reserve oma Marjan Peek
3e prijs: Eva met oma Lida vd Zee
Pechprijs: Lièn met opa Frans Tesselaar

Wij als organisatie kijken terug op een geweldige leuke dag en hopen volgend jaar weer een groot aantal oma’s/opa’s met hun kleinkinderen te mogen begroeten. Iedereen die deze dag aanwezig was heel hartelijk bedankt.

Namens de OOK commissie:
Cor Roodenburg, Fabiola Kwak en Loes Oling

Permanent link to this article: https://www.celeritas-petanque.nl/index.php/opa-oma-kleinkind-toernooi/