In memoriam Huub van der Drift

Vandaag 10 november heeft een arts een einde gemaakt aan het ondragelijk lijden van Huub van der Drift. Kanker heeft in een paar maanden gezorgd voor een voor hem uitzichtloze toekomst.

Huub was vanaf de oprichting van de petanque-afdeling in 1996 een van de eerste boulers binnen Celeritas. Dat kon ook niet anders met Truus Abbes als partner. Al snel ontpopte hij zich als een zeer verdienstelijk bouler binnen de vereniging, als ook daarbuiten. In de districtscompetities draaide hij vaak mee op het hoogste niveau. De laatste jaren trok hij zich terug uit deze competities, maar bleef veelal op de dinsdagmiddag zijn kunsten nog vertonen. Het was ook te horen als hij er was, want er schalde altijd wel een of andere kreet van opwinding of frustratie over het terrein.
Naast een gepassioneerd bouler was Huub ook een zeer behulpzaam verenigingsmens. Vele jaren heeft hij op woensdagochtend meegedraaid in de Groenploeg. Daarin werden tijdens de pauzes vaak door hem de meest belangrijke wereldproblemen ter discussie gesteld en leerden we hem ook kennen als een ietwat cynische maar ook zeer sociale man. Ook in de schoonmaakploegen werkte hij altijd mee en de laatste tijd was hij daarin ook de coördinator.

Omdat Huub vlak bij ons terrein woonde, hield hij ook altijd een oogje in het zeil en hij heeft het loopje over de parkeerplaats menig keer moeten maken, omdat er weer een vals alarm was gemeld. Huub heeft te kennen gegeven dat hij voorafgaand aan zijn uitvaart komende zaterdag vanuit zijn huis nog 1 keer bij Celeritas langs wil gaan.

We zullen hem missen.

Zaterdag 14 november komt Huub om 12.30 uur over het parkeerterrein naar Celeritas. We vragen alle belangstellende leden om met 2 boules en zo mogelijk in clubkleding om 12.15 uur naar ons complex te komen, het liefst niet met de auto. We zullen dan, op 1,5 meter van elkaar, een erehaag vormen en Huub met veel boule-gekletter een laatste groet brengen.

3 reacties

 1. Wat een droevig bericht ontving ik vandaag! Celeritas heeft een grote boulefan verloren! De hemel is een Kanjer rijker

  • Ed Mahn op 12-11-2020 om 14:20
  • Reageer

  Veel te vroeg hebben we afscheid van jou moeten nemen. Als mede groenploeglid was het fijn om met jou samen te werken. Ook jou commentaar tijdens het boulen (he appel je moet het zo doen) zal ik missen.
  Ed

 2. Zal je missen appel!
  John

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.