«

»

Print this Bericht

In Memoriam Chris van Ginneken

Chris van Ginneken

Dinsdagochtend 8 januari 2019 is Chris van Ginneken overleden.

Chris werd vlak na de verhuizing van Celeritas van de Robonsbosweg naar de Groene Voet lid van de petanque-afdeling. Een energieke goedlachse man en naar later bleek een echte verenigingsman. Alles voor de club.

Hij was de veilingmeester op de veiling voor de petanque-hal en veilde met zijn vlotte babbel duizenden guldens bijeen. Vorig jaar deed hij hetzelfde nog eens voor het KWF op de Alpe d’Huzes sponsoravond. Ook bij het bouwen van onze hal deed hij al hand en spandiensten. Zo zorgde o.a. hij voor het fundament van de vloer in de petanque-hal. Chris kon vaak makkelijk wat regelen. Zo regelde hij op de diverse petanque weekenden de spelletjes. Hele zeskampen werden er georganiseerd met alle door Chris gemaakte/geregelde attributen. Al gauw werden zijn kwaliteiten als makkelijke prater en verbinder van mensen door de toenmalige bestuurders herkend.

Het duurde dan ook niet lang of Chris vervulde bestuursfuncties in zo wel het petanque afdelings bestuur als wel het hoofdbestuur. Hij zei waar het op stond, kwetste nooit en probeerde alles op een harmonieuze manier op te lossen.  Hij speelde het petanque op zijn eigen manier. Meestal was Chris de schutter. Als het bij het eerste schot niet lukte kwam hij de cirkel uit, mopperde wat, liep terug en zei luid ”Kom op” en schoot nog een keer.

Helaas, we moeten afscheid van Chris nemen maar vergeten doen we hem niet.

Herman Abbes

Permanent link to this article: https://www.celeritas-petanque.nl/index.php/in-memoriam-chris-van-ginneken/