Het Snerttoernooi

Het is alsof we Doornroosje zijn geweest, de jaren hebben in de corona lockdown stil gestaan. We worden wakker gekust op 18 februari 2023 met ‘Het Snerttoernooi’.

Om half twaalf komen de deelnemers binnen. Rob Veenis en Beppie Abbes schrijven de deelnemers in. Ieder krijgt zijn eigen deelnemerskaart. Met een kop koffie of thee wachten we af.

Rob heet ons welkom en legt de loting uit. Met een kaartje uit het kaartspel zoek je het zelfde nummer. De verschillende kleuren spelen met en tegen elkaar met dezelfde kleur. Het wordt een gezellig gescharrel van zoekende mensen. Toch gaan al snel de koppels naar de buitenbanen. Het weer is zonnig met een frisse wind. In deze eerste ronde wordt een Fanny gespeeld. Ria Draisma en Kees Bartels vliegen door de mennes heen, de heren Ad Zels en Harm Draisma achter zich latend. Troosten en met sterkte voor de volgende wedstrijden krijgen de verliezers elk een leverworst.
Tussen de twee eerste spellen is er voor ieder een broodje beenham met wel of geen plukje zuurkool, een teug mosterd maakt het geheel af. Het smaakt prima en een gezellig geroezemoes klinkt door de kantine.

Opeens zijn er weer de speelkaarten die ons lot bepalen. We vinden de gelijke nummers en zoeken de banen weer op. Nog steeds verwarmt de zon ons een beetje. Eventjes is de wereld niet groter dan de baan, de vier spelers en de boules die opzoek gaan naar de but.
Tijdens de tweede pauze worden we verwend met een bitterbal en plakjes leverworst.
De kaarten worden weer geschud voor het derde en laatste spel. De winst of verlies schrijven we op onze kaart.
Rob zit verschanst achter de ronde tafel en rekent de uitkomst uit. Menno van Dokkum en John Flecken schopten het ’t minst ver en kregen ook een leverworst.

De eerste prijs en de eer om genoteerd te worden op de Snertbokaal was voor Nol Abbes. De tweede prijs verdiende Rob Veenis en numero drie was voor Leopold Küppers. De prijswinnaars kregen tevens een goed gevulde overlevingstas mee naar huis.

Om onze magen te vullen zijn Letty en Kees De Graaf paar dagen geleden druk bezig geweest om de erwtensoep te bereiden. We weten dat snert een dag later op zijn lekkerst is. De pannen en kommen en lepels worden klaargezet en we mogen het bakkie snert ophalen samen met de roggebrood met spek of kaas. De snert is goed gevuld en bijzonder lekker. Wie nog een tweede bakkie wil mag weer langs komen en dat is niet tegen dovemans oren gezegd.

Het duo LangGras verzorgd de Nederlandse muziek die we gezellig meezingen.

Dankjewel voor deze bijzondere dag, met name:
Herman en Beppie Abbes, Marian Parent en Emile Taanom, Ton Metselaar, Rob Veenis, Greet Best, Letty en Kees de Graaf. Helaas was Letty ziek.

Het was een onvergetelijke gezellig leuke speeldag. Dank jullie wel.
Marian Langereis

Klik hier voor de foto’s

3 reacties

  • Ivonne van Hielten op 23-02-2023 om 09:01

  Bedankt allemaal, het was een geslaagde dag.
  En als je het verhaal van Marian lees, herbeleef je alles weer.

  • Trudi op 22-02-2023 om 20:39

  Ontzettend bedankt voor deze prachtige, gezellige dag!!

  • Beppie Abbes op 22-02-2023 om 10:54

  Dank je wel Marian voor dit leuke stukje over het snert toernooi. We hebben het met plezier gedaan.

  Beppie Abbes

Reacties zijn uitgeschakeld.