Celeritas Open 3-10-2021

Zondag 3 oktober 2021 konden we na twee jaar, vanwege de maatregelen ten gevolge van de COVID 19 pandemie, eindelijk weer ons toernooi organiseren. Ten gevolge van de COVID 19 maatregelen zien we helaas in het algemeen dat deelname aan de grotere toernooien terughoudend is geworden.
We waren voorbereid om een toernooi te organiseren met een groot aantal deelnemers, echter de waarheid bleek dat er 22 teams waren ingeschreven,
Van deze 22 teams kwamen er op het laatste moment nog twee afzeggingen, vermoedelijk door de te verwachtte weersomstandigheden.

Op zondag 3 oktober konden we dus 20 teams verwelkomen op ons mooie complex. Door de aanhoudende regen (iets meer dan motregen) van de laatste dagen, waren de buitenvelden helaas voor 70% niet bespeelbaar en werd er in overleg met de jury besloten om er een binnen toernooi van te maken.
Na een welkomstpraatje van onze petanque voortzitter, de wedstrijdleider en de scheidsrechter, werd er om 10.00 uur gestart met het toernooi.

Na 2 voorronden werden de teams in twee poules ingedeeld, dit afhankelijk van het resultaat in de voorrondes.
Er werden goede, spannende en leuke partijen gespeeld en werd er om iedere punt gevochten. Dit resulteerde dat er dat er na vier uur spelen slechts twee partijen waren gespeeld.
Voor de einduitslag telden de voorrondes niet mee. Mocht het zo zijn dat er in de eindstand de nummers 1 en 2 gelijk aantal gewonnen partijen hadden werd er een finale partij gespeeld. Dit was in de B-poule het geval, wegens het late tijdstip werd er besloten om er een halve partij van te maken.

Bij het afsluiten van het toernooi werden de scheidsrechters in het zonnetje gezet door de voorzitter van de petanque-afdeling omdat het de week van de scheidsrechters was. Hierna de uiteindelijk de prijsuitreiking,

Prijswinnaars in de poule A
1.  Ben v Assema met Herman Soppe
2.  Rembrandt Bolweg met Bianca Bolweg
3.  Ron Bakker met Nel Rood
4.  Henk Dussel met Ed Mahn

Prijswinnaars in de B-poule
1.  Frank Sander met Fabiola Kwak
2.  Henk Loonstra met Antoinette Loonstra
3.  Arnold Steiger met Arie Plugge
4.  Ruud de Bruijn met Nico Veldman Jr

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met het behaalde resultaat

Verder wil ik nog mijn hartelijk dank uitbrengen aan de mensen die deze dag hebben georganiseerd en ons natje en droogje hebben verzorgd. In de ochtend werd de bar en keuken bezet door leden van de petanque-afdeling en in de middag werden deze vervangen door leden van de korfbal-afdeling, hartelijk dank daarvoor.

Het volgende Celeritas Open staat gepland voor zondag 2 oktober 2022.

Hopen dat wij u dan wederom kunnen verwelkomen op ons unieke complex.

De scheidsrechter
Guus Hulsman