Arrangementen

Jeu de Boules, of wel petanque wordt pas écht leuk, als je het volgens de regels speelt.

Steeds meer mensen ontdekken de charme van jeu de boules. Jeu de boules is het spel zoals petanque in de volksmond wordt genoemd. U heeft het waarschijnlijk wel eens gespeeld op vakantie. Of op de camping. Of in uw eigen omgeving samen met vrienden of buren. En als u als de meesten bent, heeft u daarbij een heel gezellige middag of avond gehad. Zeker weten dat u ook nog van een wijntje of ander borreltje heeft genoten. Misschien was het wel Pastis. Dé petanque borrel bij uitstek!

Naast een leuk spelletje is petanque echter ook sport. De NSF heeft petanque zelfs als topsport aangemerkt.  Hoe gaan deze twee belevingen samen?

“Da’s logisch”, zou Johan gezegd hebben. En hij had vervolgd met: “Petanque is spannend, dynamisch, duellerend en heeft een hoge mentale belasting! “  Waarschijnlijk had hij afgesloten met: “Jammer dat de regels zo simpel  zijn.”
Maar; juist omdat de regels zo simpel zijn én omdat het een spannend en dynamisch spel is, is petanque ook uitermate geschikt voor een samenkomst met vrienden of kennissen! Tijdens een verjaardag, een personeelsfeest, een ouderavond of ander samenzijn kan men ook als beginner ontzettend genieten van diezelfde topsport en zich zelfs tijdelijk een topsporter wanen!!

Steeds meer gezelschappen onderzoeken daarom de mogelijkheid om met petanque een fijne dag te hebben.  Celeritas Petanque kan u daarbij helpen en biedt volledige ondersteuning bij een gezellige dag of avond.

Bij Celeritas zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld zowel buiten als binnen spelen.
Buiten én Binnen??
Ja, u leest het goed. Meestal wordt petanque buiten gespeeld. En zeker, met een aangename temperatuur en zonder regen is er niet fijner. Maar ja, dat is niet altijd zo. Soms is het nat, soms is het koud én soms is het winter.
Bij ons kunt u ongeacht de weersomstandigheden altijd terecht. Een gezellige dag hoeft tenslotte geen survival te zijn. Bij Celeritas is er de mogelijkheid om te kiezen. Binnen of buiten. Er zijn 36 buitenbanen, waarop bijna 180 mensen kunnen spelen en er is een prachtige petanque-hal waarin 60 personen tegelijkertijd kunnen spelen. Bovendien is er een prachtig (kunstgras) sportveld waarop vele andere spellen en sporten beoefend kunnen worden.

U hoeft dus geen plan B te maken! Het feest gaat altijd door. Daarnaast: wij helpen sowieso met het slagen van de dag.
* Wij zorgen voor het materiaal
* Wij zorgen bij aanvang van het spel voor uitleg
* Wij zorgen voor begeleiding tijdens het spel en schenken aandacht aan tactiek
* Wij zorgen voor ontspanning aan de bar en de barbezetting

U zorgt alleen voor de mensen en een goed humeur. Dan kunt u van een gezellige en sportieve middag of avond genieten. Daar staan wij voor.

Mocht u de komende tijd alleen of in groepsverband met petanque kennis willen maken, neem dan contact op met: Reina Icke – 06-23061558 of stuur een mail naar ra.icke.gaal@chello.nl.