Print this Pagina

Verslag VNV

VNV selectie 2015Verslag Voorronde Nationale Verenigingscompetitie (VNV)

Na een voorbereiding van ruim een maand traden wij zaterdag 7 februari in Hoorn aan voor het Afdelingskampioenschap (07) VNV. De voorbereiding bestond uit verplicht trainen op donderdagavond onder leiding van trainer Jos Bunel. De spelers en speelsters die waren uitgenodigd voor de trainingen bestonden uit een gekozen groep (spelers en speelsters van Celeritas 1 en Celeritas 2) die eerder deelnamen aan de vrijdagavond competitie voor zestallen Afdelings Verenigingscompetitie.

Na de trainingen van ruim een maand koos trainer Jos voor de volgende teamsamenstellingen:

  • gemengd triplette: Frank Sander, Ben van Assema en Fabiola Kwak.

  • heren triplette: Rick Schekkerman, Patrick Schotvanger en Ronald van Twuyver.

  • gemengd doublette: Frank Sander en Greet Alles

  • heren 1 doublette: Patrick Schotvanger en Rick Schekkerman

  • heren 2 doublette: Ronald van Twuyver en Ben van Assema

Hoewel de teamsamenstellingen vast stonden, werden de reserves ook vastgesteld.

Gerard Wierbos werd aangewezen als vaste invaller voor Frank/Ben.

Leopold Küppers werd aangewezen als vaste invaller voor Ronald

Ruud de Bruyn werd aangewezen als vaste invaller voor Rick/Patrick.

We zouden aldus met 10 spelers afreizen naar Hoorn. Helaas liep dit anders.

Donderdagavond 5 februari op de laatste training bleek dat Patrick flink de griep te pakken had. We hielden allen een klein beetje rekening dat Patrick niet zou spelen. Ons vermoeden bleek te kloppen want Patrick was vrijdag nog niet beter. Zoals afgesproken nam Ruud de Bruyn de plaats in van Patrick.

Het is eindelijk zaterdagochtend 7 februari. De weersvoorspellingen waren voor de ochtend lichte regen. Doordat de ondergrond nog flink bevroren was kon dat best link zijn. Dat bleek zeker te gelden voor het Noorden en Oosten van het land. Gelukkig viel het bij ons mee al zaten er verradelijke stukken bij.

We verzamelden met zijn 9-en (Fabiola, Greet, Frank, Gerard, Leopold, Rick, Ronald, Ruud en Ben) bij Celeritas en konden zo met twee auto’s naar Hoorn rijden. Wij kwamen om 9.00 uur als eerste vereniging aan in Hoorn. Zo konden we allemaal op ons gemakkie rustig ingooien en acclimatiseren.

Het is inmiddels 9.45 uur en wedstrijdleider Ben Willekens roept alle captains bij zich om de loting te verrichten. Frank Sander had de taak van teamcaptain op zich genomen en deed dat met verve. De lotingen waren:

Celeritas – Nova Boules

Elza Boules – Ca Roule

Atlantic Boules – Les Mille Iles

Bouledozers – Magnus Boules

Eerste ronde Nova Boules dus. Geen ongunstige loting. Uit de wintercompetitie kenden we Henk Stam en Monique B?hne. Goede boulers want in poule E werden ze (op 1 verliespartij na tegen ons) ruim kampioen.

Rick, Ruud en Ronald speelden een degelijke partij en wonnen hun 1e triplette met 13-8.

Frank, Ben en Fabiola speelden eveneens een goede partij en wonnen met 13-7. Een goede start dus met een 2-0 voorsprong.

Rick en Ruud speelden vervolgens een heel sterk doublette partij en wonnen ruim en snel.

De overige partijen deden er niet meer toe. Frank en Greet wonnen uiteindelijk wel, Ronald en Ben verloren als enige hun partij.

De 4-1 zege gaf ons veel zelfvertrouwen.

Inmiddels waren enige supporters van Celeritas gearriveerd. Jan Swart en Lourdes Perez vanaf het begin en na de eerste ronde Gerrit en Ineke, Nel en Wil. Eén supporter, Frans Tervoort, was onderweg, doch heeft de petanquehal niet kunnen vinden. Frans heeft na het zoveelste rondje in Hoorn de moed opgegeven. Zelfs de postbode wint het niet.. TJA.. .Jammer Frans, je had geen Tom Tom bij je..

De volgende tegenstander werd Elza Boules. Een sterke tegenstander met hoofdklasse spelers landelijk (zone) in hun gelederen Kees Kaandorp en Ruud Jansen. Elza Boules had de 1e ronde gewonnen van Ca Roule.

Het gemengde triplette Frank, Ben en Fabiola speelde deze ronde niet slecht maar speelden tegen een zeer goede tireur die geen boule miste. Bovendien speelde hun milleu speler briljant. Er was geen kruid tegen gewassen. We speelden alle drie vaak maar 1 goede boule van de twee en dat was te weinig.

Bovendien hadden we net telkens pech. Een dikke verliespartij van 2 – 13.

Het heren triplette met Rick, Ruud en Ronald stonden naast ons goed te spelen en stonden 11- 6 voor. Dat gaf ons moed natuurlijk. Vevolgens spelen onze mannen een mêne dat ze al hun boules hadden gespeeld. De tegenstander lag met 1 boule met nog 5 boules te spelen. Ze schieten de but eruit en halen 4 punten. Oeps. Plotseling is de stand 11-10. De partij gaat naar een climax. De volgende mene behaalt Celeritas 1 punt 12 -10. Ruud nam geen risico’s met zijn laatse 2 boules en pakt het punt. Vervolgens weer een spannende mene. Dit keer 1 punt voor Elza Boules 12-11. De laatste mene dubbelt Rick met zijn laatste boule de boule die op punt lag. Prachtig want Rick ligt ook nog op punt. Helaas heeft Kees Kaandorp nog een boule en plaatst hem op punt. Ruud Jansen plaatst er vervolgens nog een punt bij. Tjonge toch nog verloren met 12-13. Nu stonden wij achter met 0 – 2.

Alle drie de doublettes moesten we nu winnen om de finale te halen. We gingen het

natuurlijk proberen. Frank en Greet speelden een zeer goede partij en wonnen. Helaas verloren Ben en Ronald, na veel pech, hun partij tegen Kees Kaandorp en Ruud Jansen met 6 – 13. Ook Rick en Ruud delfden het onderspit tegen een betere tegenstander.

We waren even zwaar teleurgesteld over de snelle afloop van onze verliespartijen. Verliezen hoort bij topsport zeggen ze wel eens. Toch kwam het hard aan.

Al met al hebben we met zijn allen gestreden voor een zo goed mogelijk resultaat. De complimenten wil ik hierbij geven aan onze reserves. Zij hebben er alles aan gedaan om ons moed in te praten als het even tegen zat. Ook hoorde wij ze regelmatig klappen na een mooi geworpen boule.

Daarnaast bedanken wij alle supporters die de moeite hadden genomen naar Hoorn te komen, bedankt voor jullie steun en aanwezigheid.

Dit keer heeft het niet zo mogen zijn.

Groeten namens de hele selectie.

Permanent link to this article: http://www.celeritas-petanque.nl/index.php/competities/verslag-vnv/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.