Print this Pagina

Reglement KO + finaledag

TAT 2010-2011 – Speelreglement knock out en finaledag

8 Februari is de laatste speeldag voor de voorronden van de TAT. Wedstrijden die na deze dag niet gespeeld zijn, worden voor beide spelers met 7-13 als verloren geboekt. Alleen als één speler aantoonbaar blaam treft, dit ter beoordeling van de TCP, dan wint de andere speler de desbetreffende wedstrijd met 13-7.

Na de voorronden plaatsen de nummers 1 t/m 4 uit de ranglijst van iedere poule zich voor de 1e klasse. De overigen komen in de 2e klasse. Bij gelijk eindigen gaat algemeen saldo voor het onderling resultaat en het onderling saldo. Zie het algemeen competitiereglement bij poules met zeven of meer deelnemers.

De 1e klasse speelt vervolgens om het clubkampioenschap en de 2e klasse om de 2e klasse kampioen.

Speelschema knock out.

Het speelschema van de knock out is net als vorig jaar afhankelijk van de resultaten uit de voorronden. D.w.z. dat de deelnemers geplaatst worden ingedeeld. De nummers 1 uit iedere poule spelen tegen de nummers 4 uit de andere poules en de nummers 2 uit iedere poule spelen tegen de nrs 3 uit de andere poules. Hierdoor blijft tot en met de laatste wedstrijd het resultaat in de voorronden voor iedereen belangrijk.

Voor de 1e klasse wordt het speelschema als volgt:

Ronde 1uiterlijk 28 februari Ronde 2uiterlijk 14 maart

A1 – B4

B1 – C4

C1 – A4

A2 – B3

B2 – C3

C2 – A3

A1 – C4

B1 – A4

C1 – B4

A2 – C3

B2 – A3

C2 – B3

Degenen die na 2 ronden 2 wedstrijden gewonnen hebben plaatsen zich voor de finaledag.

Degenen die na 2 ronden 2 wedstrijden verloren hebben, liggen er uit.

Degenen die na 2 ronden 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren hebben, spelen eventueel een derde wedstrijd. Dit hangt af van hoeveel spelers 2 wedstrijden verloren hebben.

Als er 4 spelers zijn, die 2 wedstrijden verloren hebben, dan is de KO afgelopen. Er zijn dan nog 8 spelers over en die plaatsen zich allen voor de finaledag.

Als er vijf spelers zijn die 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen de 2 beste verliezers tegen elkaar om 1 plaats in de finale. Bij 6 spelers die meer dan 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen deze allemaal een 3e wedstrijd en daarna plaatsen de nummers 1 t/m 3 zich voor de finale.

Als er 3 spelers zijn die 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen de laagst geklasseerden met 1 gewonnen wedstrijd om één plaats in de finale. Als er minder dan drie spelers 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen alle spelers met 1 gewonnen wedstrijd om 2 of meer plaatsen in de finale.

Bij gelijk eindigen geldt het algemeen saldo. Als dit ook gelijk is volgt zo mogelijk onderling resultaat, zo niet dan volgt een barrage wedstrijd.

Doordat de 2e klasse uit 13 deelnemers bestaat, zijn hier enkele aanpassingen.

Ronde 1

uiterlijk 28 februariRonde 2

uiterlijk 14 maart

A5 – B8

B5 – A8

C5 – A9

A6 – B7

B6 – C7

C6 – B9

A7 – (B7)*

A5 – B9

B5 – A8

C5 – B8

A6 – C7

B6 – A9

C6 – A7

(A7) – B7*

 

* A7-B7 spelen eenmaal tegen elkaar.

Voor A7 is dit ronde 1 en voor B7 ronde 2.

Degenen die na 2 ronden 2 wedstrijden gewonnen hebben plaatsen zich voor de finaledag.

Degenen die na 2 ronden 2 wedstrijden verloren hebben, liggen er uit.

Degenen die na 2 ronden 1 wedstrijd gewonnen en 1 wedstrijd verloren hebben, spelen eventueel een derde wedstrijd. Dit hangt af van hoeveel spelers 2 wedstrijden verloren hebben.

Als er 5 spelers zijn, die 2 wedstrijden verloren hebben, dan is de KO afgelopen. Er zijn dan nog 8 spelers over en die plaatsen zich allen voor de finaledag.

Als er zes spelers zijn die 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen de 2 beste verliezers tegen elkaar om 1 plaats in de finale. Bij 6+ spelers die meer dan 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen deze allemaal een 3e wedstrijd en daarna worden de beschikbare plaatsen voor de finale volgens de stand opgevuld.

Als er 4 spelers zijn die 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen de laagst geklasseerden met 1 gewonnen wedstrijd om één plaats in de finale. Als er minder dan vier spelers 2 wedstrijden verloren hebben, dan spelen alle spelers met 1 gewonnen wedstrijd om 2 of meer plaatsen in de finale. Echter als er een oneven aantal spelers met 1 gewonnen wedstrijd is, dan plaatst de beste zich direct. Als de twee beste spelers gelijk staan, dan valt de laagste af en spelen de overigen om het aantal beschikbare plaatsen.

Bij gelijk eindigen geldt het algemeen saldo. Als dit ook gelijk is volgt zo mogelijk onderling resultaat, zoniet dan volgt een barrage wedstrijd.

Tête-à-Tête Finale – 27 maart 2011 – 10.00 uur

Alle voorwedstrijden van de TAT 2011 zijn gespeeld. Ga voor alle uitslagen en de eindstanden naar de website.

Op de finaledag worden de deelnemers aan de hand van de ranglijst na de KO volgens de slangformule in poules van vier ingedeeld. Bij gelijk eindigen geldt OR.

Poule 1 slangformule Poule 2

No 1

No 4

No 5

No 8

??

??

??

??

No 2

No 3

No 6

No 7

Alle poules spelen een halve competitie en de beste twee uit iedere poule spelen kruisfinales. Bij gelijk eindigen weer OR.

Aan het einde van de dag krijgen de nummers 1 t/m 4 uit de beide klassen punten voor het allround clubkampioenschap.

De poule indeling in de 1e klasse

Poule A1 Poule A2
Gert-Jan Kramer

Aert Keja

Herman Abbes

Greet AllesFrank Sander

Ron Peek

Jan Quax

Jopie Benjamin

De poule indeling in de 2e klasse

Poule B1 Poule B2
Dick Icke

Jans de Vries

Anneke van Bemmelen

Ed MahnLeny Castricum

Paul de Kuiper

Emile van Taanom

Marja Peek

Klik hier voor de uitslagen van de knock out en de finaledag.

De finales van de middagcompetitie worden op maandagmiddagen 14 en 21 maart gespeeld.

Aanvang 13.30 uur

Poule M1 Poule M2
Martin van Hamersveld

Marian Grandiek

Giovanni Cali

Hennie BennikGerard Koersen

Gré Bakker

Co Ligthart

Jan Breedt

Permanent link to this article: http://www.celeritas-petanque.nl/index.php/competities/interne-competities/competities-2010/tat-2010-2011/ko-finaledag/

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.