«

»

Print this Bericht

Celeritas 1 – Les Sabots 1

Celeritas stijgt plaatsje na gelijk spel.

De wedstrijd tussen Celeritas en Les Sabots uit Veenendaal eindigde zaterdag uiteindelijk in 4-4. Hierdoor behouden de Alkmaarders hun kans om zich in de tweede divisie te handhaven. Door de nederlaag van PUK tegen Elza Boules en Les Mille Iles tegen Badhoevedorp staat Celeritas op plaats 6 met nog 1 punt achterstand op nummer 5 Les Mille Iles.

Het was tegen het team van Veenendaal een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij in de eerste ronde de mix overtuigend door Frank Sander en Fabiola Kwak met 13-5 werd gewonnen. De andere 2 partijen gingen uiteindelijk beiden met 11-13 naar Les Sabots.

In de triplet ronde was de mix met Frank en Fabiola aangevuld met Emile van Taanom oppermachtig met een 13-0 zege. Het andere triplet met Ben van Assema, Frank Duijn en Cor Kooij liet een comfortabele 8-0 voorsprong langzaam verdampen en verloor met 9-13. Een 2-3 achterstand voor Celeritas.

Met nog 3 punten te spelen kon het nog alle kanten op.

Emile en Cor wonnen hun partij overtuigend met 13-3 en Fabiola en Frank bleven ongeslagen door een 13-6 overwinning. Celeritas stond voor.

De partij van Ben en Frank Duijn tegen Alwin Arkenbout en Dario Martina moest de beslissing brengen. Celeritas kwam wel steeds terug van een achterstand, maar moest haar meerder uiteindelijk in het koppel uit Veenendaal erkennen. Eindstand een 4-4 gelijkspel.

Na de vele nederlagen eindelijk weer een puntje en met de wijze waarop Celeritas streed ook een lichtpuntje.

Alkmaar, zaterdag 27 januari 2018

Antoine van ’t Veer

Coach Celeritas 1

Permanent link to this article: http://www.celeritas-petanque.nl/index.php/celeritas-1-les-sabots-1/